+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

Autómodell felismerés

Ha például az a feladat, hogy egy olyan szoftvert készítsünk, mely – off-line működve is – felismeri, a képen vagy a kamera előtt van-e a Lexus LS500, akkor a jobb oldalon látható típusú képeket kell készítenünk – ezrével. Ezt végzi el helyettünk megoldásunk.

""

Jelzés felismerés

Ha pedig egy olyan szoftvert kell készíteni, mely megmondja, hogy van-e csúszásveszélyre figyelmeztető tábla a telefonunk, kameránk előtt, akkor ezen fotókra van szükség.

""
3D AI megoldás

AI FotóRobot

Az AI 3 fő és talán legnépszerűbb területei a kép valamint a szöveg/beszéd felismerés valamint az információ-értékelés. E rendszerek lényegi eleme az ezeket végző algoritmusok létrehozása.

A felhasználó számára talán érdektelen, de az AI fejlesztők számára nagyon fontos lépés ez a lépés – melyeket már nem manuálisan a fejlesztők, hanem a Google, a Microsoft vagy az IBM rendszerei (TensorFlow, Azure, Wattson, etc) végeznek, és melyhez óriási mennyiségben kell alapadatokat biztosítani.

Ehhez általában rendelkezésre állnak szövegek, adatok, tehát pl orvosi leletek és a bizonyított diagnózis, vagy akár egy város tömegközlekedésének adatai. A gépi látás, a képfelismerés esetében ez több ezer fotót jelent, melyen a felismerendő elem – kép, tárgy, logo, etc – biztosan rajta van. E képeknek egymástólteljesen eltérőnek kell lenni. Ha pl egy gyártó cég bármelyik termékét így felismerő AI megoldást kíván fejleszteni iszonyatos, lélekölő, manuális munka ezen akár több százezer fotó létrehozása.

Erre a problémára kínálunk megoldást a FotoRobot. képgenerátorunkkal

A “képgenerátor” nagyon egyszerűen működik. Akár a felismerni kívánt tárgy egyetlen fotójából néhány perc alatt le tudjuk generálni a tanításhoz szükséges több ezer minden szempontból különböző képet. Csak a felismerendő kép, tárgy 2D-s fotójára, fotóira van szükség. Ha szeretnénk meghatározni, hogy milyen környezetekben jelenjen meg az objektum akkor ezeket akár mi is megadhatjuk, ha viszont ez nem fontos a tanítás szempontjából, akkor a saját kép adatbázisunkat használjuk.

A Képgenerátor egy olyan szoftver, amely a paraméterezéstől függően képes a másodperc tört része alatt egy véletlenszerű háttérkép előtt elhelyezni az kulcsobjektumot véletlen pozícióban és helyzetben, más-más megvilágításban, homályosan vagy éppen kitakarva – majd erről egy megfelelő méretű képet készít és elmenti. Ezt több ezerszer megcsinálja egymás után, ezzel hihetetlenül felgyorsítva a tanításhoz szükséges képek elkészítésének idejét.

A szoftvert jelenleg csak saját használatra készítettük, de terveink szerint hamarosan weben át elérhető szolgáltatásként is biztosítani fogjuk.

ÜGYFÉL

Saját K&F

DÁTUM

2019. június

TECHNOLÓGIA

3D/ML

PLATFORM

Unity