+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""

Feladatok

TRÓFEA MODELLEZÉS

3D modellek optimalizálása AR megjelenítéshez

PROGRAMOZÁS

Futtatható alkalmazás fejlesztése

UX/UI TERVEZÉS

Egyedi grafika (marker) tervezése a 3D modellek megjelenítéséhez, adatvizualizáció

ELRENDEZÉS

A virtuális trófeák elrendezése a legegyszerűbb felfedezés érdekében

Trófea AR app

Trófeabírálat a Kiterjesztett Valóságban

2021. szeptember 25. – október 14. között került megrendezésre az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Budapesten a megújult Hungexpo vásárcsarnok területén.

A fejlesztés célja az volt, hogy a Kiterjesztett Valóság technológia segítségével mutassa meg a kiállításra látogató érdeklődők számára a trófeabírálat szempontjait.

A felhasználóknak egy Hololens 2 AR szemüveget kellett felvenniük, majd a kihelyezett egyedi grafikai azonosítóra nézniük. A marker felismerése után a kiterjesztett valóságban megjelentek a díjnyertes gím-, dámszarvas, vaddisznó, valamint egyéb 3D trófeák. Az alkalmazásban megjelenő trófeák mind egy valós, díjnyertes trófea digitális ikerpárjai. A létrehozásukhoz mindegyik előzetesen be lett szkennelve, majd az így létrejövő 3D modell lett optimalizálva. A gímszarvas trófeához tartozó objektív (pl: ágak száma, terpesztés, szár hossza, stb.) és a szubjektív, esztétikai elemek (pl: gyöngyözöttség, jégágak, stb.) bírálati értékei animált módon a 3D modell adott pontján jelentek meg.

ÜGYFÉL

Egy a Természettel

DÁTUM

2021. október

TECHNOLÓGIA

Hololens 2

PLATFORM

Unity