+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""

Feladatok

CMS fejlesztés

A tartalmak valós idejű, azonnali módosítása érdekében

Túrabarát megoldás

Útvonal kirajzolás, offline mód, hogy mindig tudd merre jársz

UX/UI Design

A kényelmes és érthető felhasználói élményért

3D modellezés és animáció

A valósághű AR élmény eléréséért

ARW App/CMS fejlesztés

Digitális Vándor – E-tanösvény túrázóknak

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) számára készítettük Magyarország legújabb tanösvénybejáró alkalmazását. Az applikáció célja, hogy az ország különböző pontjain található létező tanösvények digitális formában is megjelenjenek, illetve új csak a digitális térben létezők szülessenek és a felhasználók egyszerre élvezhessék a kirándulást mind offline és online formában is.

Az alkalmazás publikus és elérhető mind a két platformon – IOS-en és Androidon egyaránt. A felhasználó be tud regisztrálni – akár közösségi profiljaival is –, de vendégként is használhatja az alkalmazást. A főképernyőn az elérhető e-tanösvények listája fogadja, a térképnézet pedig megmutatja, hogy hol helyezkednek el a tanösvények az ország területén. A kiválasztott túrát még indulás előtt le lehet tölteni , hogy ne legyen gond a térerő hiányában sem. Az állomásokhoz érve aztán az alkalmazás push-értesítést küld a felhasználónak, hogy megérkezett.

Itt, az állomás képes és szöveges leírásán túl különböző játékos feladatokkal találkozhat, például:
• Be kell olvasnia egy QR kódot
• Meg kell válaszolnia egy feleletválasztós kvíz kérdést
• Össze kell párosítania különböző elemeket
• Meg kell adnia egy azonosítót (kérdés-felelet)

Ezt követően az állomáshoz tartozó digitális tartalmakat lehet felfedezni, melyek lehetnek videók, hangfájlok, de akár egy a közelben élő, jellegzetes élőlény animált 3D modellje is megnézhető, mely a kiterjesztett Valóság (AR) technológiának köszönhetően a modell a kamera élőképén kel életre.
A regisztrált fiókkal rendelkező felhasználók a befejezett tanösvényekért kitűzőket kapnak. A kitűzők paraméterezhetők évszak, nemzeti park, vagy akár régió szerint. A megszerzett kitűzők és a tanösvények akár meg is oszthatók a legnagyobb közösségi portálokon.
Az applikációhoz tartozó tartalomkezelő rendszer felületén különböző hozzáférési szintek kerültek meghatározásra, ami nagy rugalmasságot enged az e-tanösvények menedzselésében. Itt a tanösvények tartalmak több nyelven is létrehozhatók és azonnal publikálhatók.

ÜGYFÉL

AÖFK

DÁTUM

2020. szeptember

TECHNOLÓGIA

AR

PLATFORM

ARkit, ARCore, mySQL