+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""

Feladatok

WEB OLDAL
FEJLESZTÉS

A teljes weboldalt újragondoltuk

MOBIL APP
FEJLESZTÉS

Amiben kétféle, AR-s és mobil optimalizált web tartalom is megjelenik

TARTALOMKEZELŐ RENDSZER

A weboldal szinte minden tartalmi eleme dinamikusan változtatható

KITERJESZTETT
VALÓSÁG ELI

A teljes kutatóközpont megjelenik 3D-ben, printen és egyszerűen a képernyőn is

EXTRA
FUNKCIÓK

Számos különleges funkcióval, mint pl CV feltöltés

TESZTELÉS

Mind a web oldal, mind a mobil app komplex tesztelése is nagyon sok időt vitt el

Web és App

ELI Mobil App és Web Oldal

Az Expedient és az ARworks Kft. fejlesztésében épült újjá az ELI hivatalos weboldala valamint készült el az Kiterjesztett Valóság elemeket is tartalmazó mobil alkalmazás. Mindkettő tartalmát a szintén általunk készített CMS rendszeren keresztül az ELI adminisztrátorai kezelik, a felhasználó így a számára legkényelmesebb eszközön böngészhet.

Mi az ELI?

Az Extreme Light Infrastructure (ELI) projekt szerves része az európai kutatási nagyberendezések tervezett, ill. épülő azon generációjának, amelyet az Európai Kutatási Infrastruktúrák Stratégiai Fóruma (ESFRI) fog össze. Az ELI a világ első olyan létesítménye, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett teszi lehetővé, akár az úgynevezett ultra-relativisztikus tartományban is.

A weboldal

Az ELI weboldal fejlesztése 2017 októberében vette kezdetét. A web oldalt felkereső a számos ELI-vel kapcsolatos információ mellett jelentkezhet a látogatói központba, álláshirdetéseket böngészhet, vagy a közelgő workshopokról, konferenciákról tájékozódhat. Ezek mellett az aktuális és nem aktuális közbeszerzések, pályázatok, illetve a publikus kutatási eredmények is megtalálhatóak az oldalon.

Mobil optimalizált.

A reszponzív weboldal-fejlesztés nagy előnye, hogy gyakorlatilag független a látogató eszközétől. Így legyen számítógép, táblagép, vagy akár telefon, mindig a lehető legkényelmesebben változik az oldal elrendezése. Ily módon történt az ELI weboldal fejlesztése is.

Mobil APP

A weboldallal párhuzamosan készült egy ELI mobilalkalmazás is, amelyben bekötve találjuk a weboldal egyes oldalait, illetve a komplett weboldalt egyaránt, így az alkalmazáson belül kényelmesen böngészhető a weboldal is.

Az online felület mellett két fontos offline funkció is bekerült a mobil alkalmazásba. Az egyik az ELI-vel kapcsolatos általános tudnivalók, a másik pedig egy Augmented Reality menüpont. Ezen kiterjesztett valóság funkció segítségével megtekinthető az épület teljes 3D modellje, melyet akár körül is járhatunk. Ehhez ideális esetben egy kinyomtatott markerre van szükség, mely az alkalmazásból ingyen beszerezhető. Marker hiányában egy e nélküli nézet is rendelkezésre áll, ahol ugyanazt a 3D modellt lehet megtekinteni.

Az AR tökéletes megjelenítéséhez erősebb telefon, vagy táblagép szükséges.

CMS

A tartalomfelvitel és kezelés az úgynevezett Content Management Systemen (CMS) keresztül történik. Itt a szerkesztők és adminisztrátorok külön jogosultsági körrel kezelhetik a híreket, publikációkat, workshopokat, hírlevelet, stb, amely rögtön meg is jelenik a a user számára elérhető weboldalon.

ÜGYFÉL

ELI – Expedient

DÁTUM

2017-18

TECHNOLÓGIA

Html, Java, Swift

PLATFORM

Browser, iOS, Android