+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
""

Feladatok

USER JOURNEY KIDOLGOZÁSA

Az ügyféllel sokat-sokat egyeztetve

OCULUS RIFT PROGRAMOZÁS

A Vive mellett ebben is tapasztalatot szerezve

3D ELEMEK ELKÉSZÍTÉSE

A már meglévő 3D Magyarország modelt is használva

HELYSZÍNI HARDWER SUPPORT

Több körben, több eszközt beüzemelve

Vezérlés demonstrátor

Hajózási VR demonstrátor

A katasztrófavédelem számára készítettünk egy VR szemüveges alkalmazást, melyben bemutattuk, hogy a dunai hajózás biztonsága milyen mértékben emelkedett meg a Katasztrófavédelem által telepített szenzorok és kiépített figyelőrendszer következtében.

A hajózás biztonságát igen nehéz vizualizálni, hiszen alapvetően láthatatlan folyamatokról van szó automatikus szenzorok és rádióforgalmazás formájában. Ezért egy Oculus Rift VR szemüvegen futó bemutatót terveztünk, melyben magát a helyzetet mutattuk be.

A VR élmény kettős célt szolgált: egyrészt a cégről szóló előadás kiegészítéseként az előadó a fejére helyezett eszközzel mutatta be a virtuális térben a megvalósult fejlesztéseket, miközben ezt a hallgatóság egy kivetítőn valós időben láthatta. A későbbiekben ugyanezt a rendszert használva kiállításokon az érdeklődők maguk is a fejükre vették az eszközt és megtekintették a bemutató kivonatos formáját.

A zenével kísért és információs panelekkel ellátott élmény két részre oszlott: az első részben Magyarország fölött a nézőket végigreptettük a Duna vonalán, bemutatva a 71 telephely 215 újonnan telepített szenzorát. A második részben egy katasztrófahelyzet szimulációját láttuk több kameraállásból egy történetként elmesélve, amint a két hajó közeledik egymáshoz, a közelségre a figyelőrendszer automatikus riasztást ad le, a diszpécserközpont pedig kiadja a megfelelő utasításokat melynek eredményeként a hajók elkerülik az ütközést. A vezetett bemutató során a felhasználó információkat kapnak a folyami hajózás irányításának működéséről, miközben ők maguk is átélhetik a veszélyhelyzeteket.

A projekt része volt Budapest valós léptékű és teljes körű modellezése házakkal, parkokkal, fákkal, a belváros részletesebb kidolgozásával, mely további projektjeink alapját is képezheti.

ÜGYFÉL

RSOE

DÁTUM

2018. április

TECHNOLÓGIA

Virtuális Valóság

PLATFORM

Oculus Rift, Unity