+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
""
""
""

Feladatok

KONCEPCIÓ VÉGLEGESÍTÉS

Rengetet lehetőség értékelésével és közös kiválasztással

PROGRAMOZÁS

Tekintetvezérés beépítével az egyszerű kezelhetőség érdekében

KÖRNYEZET 3D MODELLEZÉS

A jelen és a jövő láttatásával és a kettő közötti változás érzékeltetésével

NARRÁCIÓ KÉSZÍTÉS

A VR filmhez igazított ritmust használva

3D renderelt VR Film

VR időutazás a klímaváltozás sújtotta jövőbe

2021 november 29. – december 5. között került megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó a megújult Hungexpo vásárcsarnok területén. A kiállítás célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A videó egy egyedien lefejlesztett, Oculus Quest 2 VR szemüvegre optimalizált 360°-os videólejátszóban érhető el, amit úgynevezett tekintetvezérléssel (tehát kontrollerek használata nélkül) lehet irányítani hogy a VR szemüveget először használóknak, hogy ne kelljen megtanulniuk a sok gombos kontrollerek használatát.

A 3D-s renderelt videó 3 különböző környezet jelenlegi, és annak a klímaváltozás során módosulható állapotát mutatja be látványos elemekkel.

Egy klímahullámvasúton utazva érkezünk meg az űrből a földre, a VR nek köszönhetően úgy érezve, mintha tényleg egy, a sztratoszférában tekergő hullámvasúton utaznánk. A minket körbevevő felhőkön át érkezünk meg a Debreceni Nagyerdőbe, ahol a fák közöt suhanva értjük meg, éljük át, hogy mit is jelent a sivatagosodás a mostani erdőre vonatkoztatva. Aztán egy összekötő alagúton keresztül hirtelen a Grossglockner völgye felett találjuk magunkat és mintha tényleg ott lennénk és felgyorsult volna az idő, látjuk, hogy az évek során hogy tűnt és tűnik el a teljes gleccser. Végül a Temze felett haladunk, körülöttünk London nevezetességei – valamint a tengerszint emelkedés miatt kiáradó folyó. A London Eye óriáskerék nem is bírja tovább és teljes nagyságában lábunk elé zuhan, de a többi léátnivaló sem jár jobban…

ÜGYFÉL

Planet Budapest

DÁTUM

2021. ősz

TECHNOLÓGIA

Quest/Meta VR

PLATFORM

Unity render