+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
mobil app

Kísértetház

A Grey/G2 Budapest ügynökséggel közösen készítettük el az Allianz részére ezt a 10 különálló 3D-s animációból alkalmazásunkat. A feladat egyszerű volt és a biztosítási szakma részére talán nem is volt meglepő. Hogyan mutassunk meg olyan lehetséges történéseket, melyeket nem szeretünk látni – viszont ezek láttatása nélkül nehéz megértetni a emberekkel, miért van szükség biztosításra. Az Erzsébet téri Aquarium felett felépített, teljesen berendezett házban, a látogatók megélhették, milyen kisebb-nagyobb veszélyek leselkednek ránk otthonunkban. Érkezéskor egy iPad-t kaptak kezükbe, mellyel körbejárva a lakást és annak egyes részeire tartva a tabletet, érdekes, vicces, kedves jeleneteknek lehettek szemtanúi – melyek a valóságban nem, csak az AR segítségével létrehozott, 4. dimenzióban váltak láthatóvá és egy-egy potenciális balesetet mutatott be.

A konyhapulton békésen álldogáló kenyérpirító szikrázik, füstöl és kirepülnek belőle a kenyérszeletek, a tűzhelyen a wokban készülő zöldség lángra kap, az akvárium az úszkáló halakkal darabokra törik, az asztalon álló Ming kori váza sem marad egyben, a fürdőszobában árvíz lesz, melynek csak egy kacsa örül, és ez az a helység ahová átfúr a szomszédék rénszarvasa. Persze külső veszélyek is vannak gazdagon – legyen az a bejárati ajtón besurranó tolvaj vagy a háztető darabokra szaggató szélvihar.

Az AR segítségével mindezeket sikerült olyan módon bemutatni, hogy nem riasztották el a potenciális célcsoportot sokkal inkább egy izgalmas, különlegess élménnyé tették e demonstrációt.

ÜGYFÉL

Grey/G2 Budapest