+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
mobil app

Novartis - Mobil alkalmazás vakoknak

Az ARworkstől már megszokhattuk, hogy mindig új utakat keres, és a technológiailag elérhető legmagasabb szintet igyekszik beleépíteni az applikációiba. Nem volt ez másképp a Novartis számára készített ViaOptaDaily alkalmazással sem, amely a vakokat hivatott segíteni a mindennapi életükben. Számos területen, mint például az a szórakoztatás, reklám, vagy ismeretterjesztés esetében az applikációk már vitathatatlanul vezető szerepre törnek ám hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a mindennap a zsebünkben hordott, és velünk már szinte összenőtt mini-szuperszámítógépeink az élet más területén is segítséget nyújthatnak. A Novartis svájci gyógyszergyártó cég egyik termékcsoportja a szembetegségek gyógyszeres kezelésére szolgál. A cég bár mindent elkövet, hogy ezt népszerűsítse és a világon elterjessze, az összes szembetegséget nem tudják meggyógyítani. Ezért gondolták, hogy azokat is segítsék, akik a részben vagy teljes egészében elvesztették a látásukat. Az alkalmazás nem kíván eladni semmilyen terméket vagy szolgáltatást, „csupán” a segíteni szeretne.

Az alkalmazás hét nyelven érhető el és hat funkciót tartalmaz:

Színfelismerő – Az app érzékeli és kimondja az elé helyezett tárgy színét
Pénzfelismerő – EZ a funckció felismeri és felolvassa a kamera előtt lévő euro vagy dollár címletét
Kontaktok – Képpel, hanggal elmenthető hangzó kontaktlista, hogy aki fontos, rögtön kéznél legyen.
Nagyító – az apró betűk elolvasásához (kifejezetten gyengénlátóknak)
Stopper – Speciálisan a vakok részére fejlesztett, alul rezgő érintősávval, mely a hátralévő időt jelzi.
Időjárás – aznapi és a további napok könnyen felismerhető jelzése audiovizuális tartalommal.

Az applikáció többfajta beállításban működtethető (vak, gyengénlátó, hangos, vibrációs, nagy kontrasztos) így sokféle igényt tud kielégíteni. Az applikáció folyamatos hang-visszajelzéseket ad, ezzel segítve a csökkent látóképességűeket az applikációban való navigálásban.
Reméljük, hogy ez az applikáció egy kicsit jobb életminőséget biztosít a vakok és gyengénlátók számára, és talán majd egyszer a fehér botot, vagy a vakvezető kutyát is felváltja.

ÜGYFÉL

Novartis