+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
vr, ar

Novartis nano VR tengeralattjáró és AR mikroszkóp

A Novartis bázeli központjában tartott Tudományos és Innovációs Napra készítettünk az egyik új hatóanyag működését bemutató 3 dimenziós 360 fokos panoráma animációt. Ezt, hogy minél jobban segítsük a megértést, nem egyszerű videóként, hanem két eltérő, gyökeresen más élményt nyújtó, különleges interaktív formában tártuk a vendéke elé.

Egyrészt 360 fokos, a usert teljesen körbeveő Virtual Reality tartalomként, melyet a látogatók a fejükre helyezett Zeiss One VR szemüvegen keresztül tekinhettek meg, az abba helyezett okostelefonon futó app segítségével. Úgy érezhették magukat, mintha egy néhány miliméteres mini tengeralattjáróval utaztak volna körbe testünk molekulái és szövetei között.

Másrészt ugyanennek a 3 dimenziós animációnak egy másik változatát Augmented Reality technikával egy posterre helyeztük, így az ezt a printet a VR szemüvegen keresztül tekintve, az érdeklődők szeme előtt ott, mintha egy különleges 3D-s mikroszkópon keresztül szemlélnék, tűntek fel a sejtek, erek és maga a betegség sejtszintű mechanizmusa. A standon Zeiss One/Homido és Samsung Gear VR szemüvegeken keresztül merülhettek el ebben az élményben a látogatók – mi több, a brandingelt, kartonpapírból készült, de ugyanolyan minőséget produkáló szemüvegeket még ajándékba meg is kapták. Ehhez már csak az okostelefonos alkalmazást kellett letölteniük, és bármikor–bárhol újra átélhették a különleges élményt

Ez a VR szemüvegen át megtekinthető 360 fokos, immerszív, 3 dimenziós animáció tökéletes példája annak, hogy mi a – a fotó, video, 3D-s mozi után – a vizuális reprezentáció legújabb technológiája.

ÜGYFÉL

Novartis