+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
mobil app

QR kódos beléptető rendszer a magyar-román meccsre

A magyar-román mérkőzés 56-osok terén lezajlott közös meccsnézésére a T-Mobile informatikus csapatával együttműködve készítettünk egy QR kóddal működő, papír nélkül, egyszerűen, gyorsan, okostelefonon működő beléptető rendszert. A T-Mobile az általunk átadott egyedi QR kódokat küldte ki MMS-ként a rendezvény VIP szektorába meghívott focirajongó ügyfeleinek. A vendégek érkezéskor megnyitották ezt az MMS-t és így telefonjuk képernyőjén megjelent a megkapott egyedi QR kód.

Ezt a regisztrációt végző hostessek a náluk lévő, Androidos Samsung Advance okostelefonokra általunk fejlesztett egyedi QR kód leolvasóval beszkennelték. Az alkalmazás és a mögötte dolgozó servermegoldás megvizsgálta, hogy a QR kód tényleg a T-Mobile által lett-e kiküldve, valamint, hogy volt-e már használva. Amennyiben ezeken a szoftverellenőrzési pontokon a vendég QR kódja átment, az alkalmazás egy nagy zöld körrel jelezte a hostessenk, hogy a vendég beléphet.

Ha azonban a QR kóddal már valaki belépett, az alkalmazás piros kört jelenített meg.

Rendszerünk a kissé mostoha körülmények ellenére nagyon jól vizsgázott, így remélhetőleg további eseményekre is fogjuk tudni használni.

ÜGYFÉL

T-Mobile