+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
vr

REPÜLÉS A VR ÚJ DIMENZIÓJÁBA

Az ARWorks ismét egy formabontó ötlettel állt elő, hogy bemutassa a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket. Egy kísérlet keretében összekötöttük az idei év nagy durranásának számító (és a Facebook által felvásárolt) Oculus Rift virtuális valóság szemüveget az Xbox Kinect mozgásérzékelős kiegészítőjével. A szerencsés párosítás eredményeképpen a felhasználó által érzékelt virtuális térben nem csak körbenézni, hanem mozogni is lehet. Az összekapcsolt eszközöket egy sétarepülés-szimulátor programjához csatoltuk: az Oculus Rift szemüvegben megjelent a pilótafülke, a Kinect pedig egy virtuális botkormányon érzékelte a felhasználó kezét, aki így finom mozgásokkal tudta irányítani a gépet.

Az Oculus Rift önmagában is egy nagyon fontos mérföldkő a virtuális valóság történetében: várhatóan idén nyáron már kereskedelmi forgalomban kapható lesz. Azonban az Oculus által nyújtott élményt még élvezhetőbbé lehet tenni, ha a felhasználó nem csak nézelődhet, de interakcióba is léphet a virtuális térrel. Próbálkoztunk több különböző megoldással, például hang- és pillantásvezérléssel, de végül a Kinect bizonyult a legmegfelelőbbnek a mozgások és gesztusok érzékelésére.

A két eszköz párosításából egy különleges szimulátor született. Témáként a sokak által vágyott vitorlázórepülést választottuk, melyben a felhasználó kipróbálhatja magát pilótaként, miközben valós életveszély nélkül, akár dugóhúzóban zuhanhat a föld felé. A technológia más célokra is használható, nem csak szimulátorokban, hanem a sport vagy az oktatás terén is izgalmas lehetőségeket kínál.

ÜGYFÉL

ARWorks