+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
mobil app

Samsung Múzeum App

Az ARworks Kft. az MTVA és Samsung Magyarország Zrt.-vel együttműködésben elkészítette Európa egyik kiemelkedő, Magyarországon pedig az első interaktív múzeumát: a Rádió és TV-történeti Múzeumot. Felhasználva a legújabb technológiákat, a kiállított tárgyakról nemcsupán szöveges, képi és videóanyagokat tekinthetnek meg az odalátogatók, hanem akár 3D-s és virtuális tartalmakat is. Ezen tartalmak könnyű és gyors eléréséért a kiállított tárgyakhoz úgynevezett Beacon eszközök kerültek telepítésre, melyeket a látogatók kezében lévő Samsung tabletek automatikusan érzékelnek. Érzékelés után pedig a megfelelő információkat jelenítik meg. A nézelődőknek tehát nincs más dolguk, minthogy az így megjelenített tartalmakat megtekintsék.
Az ARworks kiemelt figyelmet fordított az Augmented Reality megoldásokra, melyeket a szemlélődők a kihelyezett papír markerek révén, a tabletjüket ráirányítva érhetnek el. Így akár találkozhatnak az életnagyságú, bukfencező TV Macival és a táncoló Süsüvel. Továbbá egy felépített, virtuális tévé belsejében sétálhatnak, avagy végignézhetik 3D-ben ahogy egy rádió darabjaira esik szét, majd áll újra össze.
A hagyományos múzeumlátogatást ezek mellett olyan virtuális elemek színesítik még, mint a magától bekapcsolódó televízió, az életre kelt képek a falon, vagy a zenélő, mozgó rádióújságok.

A gondosan felépített és strukturált back-end rendszerrel és az ehhez kapcsolódó CMS-sel (tartalomkezelő rendszerrel), az ott dolgozók a kiállításhoz tartozó összes tartalmat bármikor könnyedén alakíthatják, módosíthatjuk, egészíthetik ki.

ÜGYFÉL

MTVA