+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""
mobil app

Érettségi tabló újragondolva

Milyen legyen egy érettségi tabló 2016-ban? Természetesen kreatív, mozgó, és mobilon is megnézhető! A Telenornak ezzel a saját fejlesztésű ötlettel álltunk elő és valósítottuk meg a Young & Rubicam reklámügynökség segítségével. Az ARworks dolgozta ki a kreatív koncepciót és fejlesztette ki a mögötte álló appot, weboldalt és háttérrendszert, míg a Y&R ügynökség a hozzá kapcsolt kampányért, a játék szervezéséért és a grafikai megjelenésért volt felelős. A végeredmény pedig egy mobilon és weboldalon zajló kreatív tabló-verseny lett. A mobil app és web admin felület segítségével a végzős osztályok létrehozhatták digitális, XXI századi tablójukat, melyen fotók helyett animált, mozgó gif portréképek jelennek mobilon és weben. Egy ilyen kampány összetett tervezést, és pontos kivitelezést kíván. Először is meg kellett oldani, hogy a tablók csak ellenőrzött módon jöhessenek létre, ezt egy, az osztályfőnököknek eljuttatott egyedi kóddal oldottuk meg. Amint az osztály létrejött, már a diákok közül bárki (egy Osztályadmin) kezelheti a szerkesztőfelületet, és az osztálytársak szabadon tölthetik fel rá mozgóképeiket a sajt telefonjukról. A kész tabló természetesen megosztható, továbbküldhető, sőt érdemes is megosztani, hiszen az az osztály nyeri a közös EFOTT bulizást és tableteket, akik a legtöbb szavazatot gyűjtik össze!

Az app a háttérben folyamatosan kommunikál egy háttérrendszerrel, amely az adatokat frissíti és a félkész tablókat elérhetővé teszi az osztály tanulói számára. Ugyanez a háttérrendszer felelős azért, hogy az appban és a weboldalon a már versenyben lévő tablók megjelenjenek és folyamatosan frissüljenek, ahogy a szavazatok változnak. Azért hogy a tablókon ne legyen jogi vagy erkölcsi szempontból aggályos kép, minden tablót átnéz a részünkről egy Moderátor, és ha kell visszajelzést küldünk az Osztályadminnak is.

A legnagyobb kihívás, hogy a tabló elkészítése a lehető legegyszerűbb legyen, ugyanakkor a háttérben pontosan visszakövethető és összetett rendszer működjön. Bár az app első ránézésre nem tűnik bonyolultnak – mozgóképeket lehet feltölteni vele, illetve lehet tallózni a többiek tablói között, vagy szavazni azokra – meg kellett oldani, hogy a tanulók lássák az osztálytársaikat, de ne láthassák a többiek készülő tablóit; kényelmesen beléphessenek, de mégis azonosíthatóak maradjanak. Az Osztályadmin a tablóknak egyéni háttérképet, színeket is választhat, sőt az elrendezést is módosíthatja, nem is beszélve magukról az egyéni képekről, ahol a tanulók az adott képkereten belül bármit csinálhattak 4 másodpercben – és csináltak is! A verseny még folyamatosan tart, de már most sincs két egyforma unalmas tabló, és ki tudja milyen ötletek jönnek még!

ÜGYFÉL

Telenor