+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

Feladatok

3D MODELLEZÉS ÉS ANIMÁCIÓ

A repülőgép, a beteg és a repülőgépen található orvosi eszközök modellezése

CHAT GPT INTEGRÁCIÓ

Open AI által biztosított Chat GPT API integrálása és felprogramozása

PROGRAMOZÁS

Az egyes vészhelyzeteket illusztráló scenáriók és lehetséges megoldásaik leprogramozása

VR Légimentő tréning

VR szimulátor a repülőgépes légi mentés gyakorlatokhoz

A Trustair Aviation-nel közösen kifejlesztett VR tréning alkalmazás célja, hogy felkészítse a kezdő medikusokat/orvosokat a levegőben (speciális körülmények között) történő betegellátásra – a mentőrepülőgépen található eszközök nyújtotta lehetőségekkel. A több szakaszból álló fejlesztés fő célja – folyamatos orvosi képzési program keretein belül – innovatív eszközökkel javítani a betegbiztonságot.

Miután a felhasználó felvette a VR szemüveget, fotorealisztikus 3D virtuális környezetben találja magát, melyet környezeti zajok (repülőgép motor, orvosi berendezések hangjai stb.) tesznek még valóságosabbá. A szimuláció kezdetén a felhasználó bejárhatja a repülőgépet, megismerheti a gépen található orvosi eszközöket, és időt szánhat arra, hogy kérdéseket tegyen fel az AI asszisztensnek, BOB-nak – a repülőről, az ott található eszközökről, vagy bármi másról. 

A „start” opció kiválasztása után indul a szimuláció. 

Indításkor az intubált beteg életfontosságú paraméterei stabilak és normális határok között vannak, de röviddel ez után – véletlenszerű időzítéssel és tünetekkel – a beteg kritikus állapotba kerül. 

A tréninget végző orvosnak – a beteg fizikai tűneteinek vizsgálatával és az eszközök ellenőrzésével – először azonosítania kell a problémát, és amilyen gyorsan csak lehet, meg kell oldania azt. 

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a repülőgép szűkös kabinja korlátozott mozgást tesz csak lehetővé, melyet a VR megoldás is jól szimulál: amennyiben az orvos felegyenesedne a virtuális kabin határain kívülre, erős hanghatás figyelmezteti a „hibára”, és onnantól a kabin belsejébe csak korlátozottan lát be, egészen addig míg újra a virtuális kabin kontúrjain belülre hajol. A VR technológiának köszönhetően, amíg az új kollega valós élethelyzetben is kipróbálja magát, a legkülönfélébb scenáriókon keresztül tud felkészülni a kritikus helyzetekre – korlátlan gyakorlási idővel, anélkül, hogy a szűkösen rendelkezésre álló forrásokat használná. 

A rendszert folyamatosan fejlesztjük, egyre összetettebb vészhelyzetek integrálásával. A későbbiekben – a szimuláció kezdetét megelőzően a felhasználói adatok bekérésével – megoldható lesz az egyes felhasználók értékelése/fejlődésének nyomon követése, a VR térben elvégzett feladatok idejének mérésével és azok siker rátájával.

ÜGYFÉL

Trustair Aviation

DÁTUM

2023. Február

TECHNOLÓGIA

Virtuális Valóság + Mesterséges Intelligencia

PLATFORM

Unity, Oculus Quest 2