+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

Feladatok

3D MODELLEZÉS ÉS ANIMÁCIÓ

A repülőgép, a beteg és a repülőgépen található orvosi eszközök modellezése

CHAT GPT INTEGRÁCIÓ

Open AI által biztosított Chat GPT API integrálása és felprogramozása

PROGRAMOZÁS

Az egyes vészhelyzeteket illusztráló scenáriók és lehetséges megoldásaik leprogramozása

VR+AI Légimentő tréning

VR tréning AI asszitenssel a repülőgépes légi mentés gyakorlatokhoz

A Trustair Aviation-nel közösen kifejlesztett VR tréning alkalmazás célja, hogy felkészítse a kezdő medikusokat/orvosokat a levegőben (speciális körülmények között) történő betegellátásra – a mentőrepülőgépen található eszközök nyújtotta lehetőségekkel. A több szakaszból álló fejlesztés fő célja – folyamatos orvosi képzési program keretein belül – innovatív eszközökkel javítani a betegbiztonságot.

Miután a felhasználó felvette a VR szemüveget, fotorealisztikus 3D virtuális környezetben találja magát, melyet környezeti zajok (repülőgép motor, orvosi berendezések hangjai stb.) tesznek még valóságosabbá. A szimuláció kezdetén a felhasználó bejárhatja a repülőgépet, megismerheti a gépen található orvosi eszközöket, és időt szánhat arra, hogy kérdéseket tegyen fel az AI asszisztensnek, BOB-nak – a repülőről, az ott található eszközökről, vagy bármi másról. 

A „start” opció kiválasztása után indul a szimuláció. 

Indításkor az intubált beteg életfontosságú paraméterei stabilak és normális határok között vannak, de röviddel ez után – véletlenszerű időzítéssel és tünetekkel – a beteg kritikus állapotba kerül. 

A tréninget végző orvosnak – a beteg fizikai tűneteinek vizsgálatával és az eszközök ellenőrzésével – először azonosítania kell a problémát, és amilyen gyorsan csak lehet, meg kell oldania azt. 

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a repülőgép szűkös kabinja korlátozott mozgást tesz csak lehetővé, melyet a VR megoldás is jól szimulál: amennyiben az orvos felegyenesedne a virtuális kabin határain kívülre, erős hanghatás figyelmezteti a „hibára”, és onnantól a kabin belsejébe csak korlátozottan lát be, egészen addig míg újra a virtuális kabin kontúrjain belülre hajol. A VR technológiának köszönhetően, amíg az új kollega valós élethelyzetben is kipróbálja magát, a legkülönfélébb scenáriókon keresztül tud felkészülni a kritikus helyzetekre – korlátlan gyakorlási idővel, anélkül, hogy a szűkösen rendelkezésre álló forrásokat használná. 

A rendszert folyamatosan fejlesztjük, egyre összetettebb vészhelyzetek integrálásával. A későbbiekben – a szimuláció kezdetét megelőzően a felhasználói adatok bekérésével – megoldható lesz az egyes felhasználók értékelése/fejlődésének nyomon követése, a VR térben elvégzett feladatok idejének mérésével és azok siker rátájával.

ÜGYFÉL

Trustair Aviation

DÁTUM

2023. Február

TECHNOLÓGIA

Virtuális Valóság + Mesterséges Intelligencia

PLATFORM

Unity, Oculus Quest 2