+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

Feladatok

3D MODELLEZÉS

A pisztoly különálló elemeinek és a környezet modellezése

KÜLSŐ SZENZOR BEKÖTÉSE

Pulzusadatok valós idejű megmutatása

ALKALMAZÁSLOGIKA

Pisztoly összerelés és lövészet modul, adatvizualizáció

Maroklőfegyver VR tréning

CZ P-09 lőszimulátor

A CZ P-09 maroklőfegyver 2018-ban került rendszeresítésre a rendőrségnél majd kicsit később a magyar honvédségnél is. A magyarországi megjelenése után kaptunk megbízást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől, hogy készítsünk egy virtuális valóság alkalmazást, amiben a CZ P-09-el lehet célra lőni.

Az alkalmazásba belépve a felhasználót egy menü fogadja, ahol eldöntheti, hogy a pisztolyt előszőr össze szeretné rakni vagy rögtön a lövészetre szeretne tovább menni.

A fegyver összeszerelésének egy meghatározott sorrendje van és figyelni kell az apró szerkezetek illesztésére is. A felhasználó ezt a sorrendet tudja megtanulni az alkalmazás ezen módjában. Ha elkészült mehet lőni a pisztollyal.

A lövészet megkezdése előtt a felhasználónak ki kell választani, hogy milyen távolságra szeretne lőni. 5-23 méter között választhatja ki a távolságot. A lövések megkezdése előtt fülvédőt vehet fel a felhasználó. A lövészet alatt minden becsapodó töltény nyomát rögtön mutatja az alkalmazás és azt is, hogy hány pontot ért adott lövés a lőlapon. A tár kifogyasztása után pedig egy átfogó eredménytáblát kap a felhasználó a teljesítményéről, amit el is tud magának küldeni PDF-ként.

Töltött fegyverrel a lőállásból való kifordulást azonnal egy hangos jelzéssel és felirattal jelzi az alkalmazás.

A virtuális pisztolyos lövészet természetesen nem helyettesítheti a valós lövészetet, de ajánljuk az alkalmazást minden rendvédelemben dolgozónak és lövészetet szerető felhasználónak.

ÜGYFÉL

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

DÁTUM

2022. június

TECHNOLÓGIA

Virtuális Valóság, Unity

PLATFORM

Meta Quest 2