+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

Feladatok

3D MODELLEZÉS

A környezetek, a vadászgép, a sisak és egyéb elemek modellezése

UX/UI TERVEZÉS

A mobil app képernyőinek megtervezése

PROGRAMOZÁS

Unity alapú fejlesztés AR Foundation használatával Androira és iOS-re

Gripen AR mobil app

SAAB GRIPEN AR BEMUTATÓ

A SAAB svédországi központjának megbízásából fejlesztettük ezt alkalmazást. A cél az volt, hogy a különböző nemzetközi kiállításokon minél látványosabban tudják bemutatni a Gripen E vadászrepülőt a szakmai közönség számára.

Az alkalmazást elindítva a Gripen 3D modellje jelenik meg a felhasználó előtt. A vadászreplülő mögött megjelenő környezeteket egy gombnyomással meg lehet változtatni, így a Saab kollegák mindig az érdeklődők országára jellemző környezetben (trópusi, sivatagi, stb.) tudják azt bemutatni. A gép néhány fő része külön jelölőt kapott, amire rákattintva további részletes információk érhetőek el. Külső nézetben lehetőségünk van a gép megjelenésének személyre szabására is, különböző festések közül választhatunk. A gép pilótafülkéjébe is be tudunk ülni, ahol a komplex műszerek megértését szintén jelölők segítik.

A normál 3D nézet mellett könnyen elérhető a Kiterjesztett Valóság (AR) nézet is, ekkor az alkalmazás felismeri az előttünk lévő sík területet és lehelyezi elénk a gép modelljét. További AR-es funkció az „AR Selfie” menüpont, aminek a segítségével mindenki Gripen pilótává válhat. A készülék elindítja az előlapi kamerát, és a képen felismerhető emberi arcra rákerül a pilótasisak 3D modellje. Természetesen, az így kapott látványt a felhasználók akár meg is oszthatják.

Az alkalmazás iOS és Android platformra is elkészült és letölthető az alkalmazásboltokból.


ÜGYFÉL

SAAB AB

DÁTUM

2023. November

TECHNOLÓGIA

Kiterjesztett Valóság

PLATFORM

Unity, Android, iOS