+36 30 99 00 336

Budapest 1122, Krisztina körút 7.

office@arworks.hu

""

Feladatok

KONCEPCIÓ

Specifikáció és játéklogika kialakítása

MODELLEZÉS

3D környezet elkészítése a minél valósághűbb élmény érdekében

MEGJELENÍTÉS

Icaros PRO szimulátor és Oculus Quest 2 VR szemüveg integráció

KÓDOLÁS

Repülés és irányítás programozása

Vadászsas VR

Repülj, mint a sas és csapj le a zsákmányra!

2021. szeptember 25. – október 14. között került megrendezésre az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Budapesten a megújult Hungexpo vásárcsarnok területén.

A rendezvény Hagyományos Vadászati Módok című csarnokában a látogatók megismerkedhettek a hagyományos vadászati móddokkal, úgy mint az agarászat, solymászat, íjászat, vagy az elöltöltő fegyveres vadászat.

Ehhez kapcsolódóan készítettük el az elsősorban a fiatalabb célcsoport számára szánt VR Sasszimulátor nevű Virtuális Valóság alkalmazást.

A felhasználók egy Icaros Pro vagy egy Icaros Home VR fitness eszköz valamint egy Oculus Quest 2 VR szemüveg segítségével egy sas szerepébe bújhattak. Kipróbálhatták, hogy milyen érzés egy Magyarországra jellemző táj felett repülve észrevenni a földön a zsákmányt, majd lecsapni rá. A zsákmány elejtéséhez előbb néhány lebegő karikán kellett sorban átrepülni, mint ahogy a valódi madár köröz a leendő prédája felett.

A fejlesztés során a legnagyobb kihívást a VR-térben történő repülés irányítása jelentette. Az Icaros Pro fitness eszköz segítségével a felhasználó előre és hátra tud dőlni, valamint oldalra tud kifordulni a testével. Több lehetséges megoldás tesztelése után végül arra jutottunk, hogy az Oculus Quest 2 egyik kontrollerét az Icaros vázához rögzítjük és ennek elmozulása alapján kerül meghatározásra a repülés iránya. Így a felhasználó repülés közben bármerre fordulhat a szemüveggel a fején, hogy körbenézzen. A repülés irányát a felhasználó a testének dőlésével tudta befolyásolni. Amerre dőlt az Icarosban, a keretre rögzített kontroller pozíciói alapján arra repült a VR térben.

A játék kipróbálására a csarnok egy meghatározott, erre kialakított részén nyílt lehetőség.

ÜGYFÉL

Egy a Természettel

DÁTUM

2021. október

TECHNOLÓGIA

Oculus Quest 2

PLATFORM

Unity